Jenniskens Kraanverhuur is in 1968 opgericht. Met een zelfgebouwde hydraulische kraan op een vrachtwagenonderstel begon Wim Jenniskens destijds zijn bedrijf. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toongevend bedrijf op het gebied van kraanverhuur, speciaal transport en industriële verhuizingen met projecten in heel Zuid-Oost Nederland.

In onderstaande tijdlijn treft u in een overzicht onze geschiedenis van toen naar nu.

1968

Grondlegger van Jenniskens Kraanverhuur Wim Jenniskens komt op het idee om een zelfgebouwde hydraulische kraan te monteren op een vrachtwagenonderstel. De mastlengte van deze kraan bedroeg 7,5 meter. De vraag was enorm en dit zorgde enkele jaren later voor een 20 meter hoge kraan met een vakwerk giek.

1971

De twee zelfgebouwde kranen werden in 1971 verkocht om het geld te investeren in de eerste hydraulische autokraan. Een kraan zoals die op dit ogenblik in de vorm van weg-terreinkranen nog steeds worden ingezet.

1975

Het bleek een juiste investering te zijn. In de loop der jaren worden er verschillende kranen bijgekocht. In 1975 stapt zoon Hans in het bedrijf. Eerst als kraanmachinist, daarna als planner en later groeit hij door als directeur/eigenaar. Het bedrijf groeit in die tijd enorm.

1992

Om een grotere regio te bedienen besluit Jenniskens in 1992 een tweede vestiging in Nijmegen te openen. Aan de Hogelandseweg wordt een terrein gekocht en een loods gebouwd. Door de goede infrastructuur rondom Nijmegen worden de aanrijtijden voor veel klanten verkort en zet de groei van Jenniskens verder door.

1996

In dit jaar neemt Hans het bedrijf in zijn geheel over van zijn vader.

1999

De vestiging in Nijmegen is inmiddels zo belangrijk geworden dat ook het kantoor vanuit Beugen verhuist naar het naastgelegen pand aan de Hogelandseweg. Zowel de vestiging in Beugen als in Nijmegen groeien gestaag door.

2006

Om een grotere regio te bedienen besluit Jenniskens in 1992 een tweede vestiging in Nijmegen te openen. Aan de Hogelandseweg wordt een terrein gekocht en een loods gebouwd. Door de goede infrastructuur rondom Nijmegen worden de aanrijtijden voor veel klanten verkort en zet de groei van Jenniskens verder door.

2017

Na het behalen van zijn HBO opleiding Technische Bedrijfskunde stapt zoon Jeroen het bedrijf in. Van jongs af aan was hij er al niet weg te slaan, maar nu gaat hij fulltime aan de slag. Naast kraanverhuur wordt met de komst van de derde generatie ook disciplines als speciaal transport en interne verhuizingen verder uitgebreid. Uiteindelijk wordt in 2017 het naastgelegen terrein, dat eerder al door Jenniskens aangekocht was, in gebruik genomen.

2018

Jenniskens Kraanverhuur bestaat 50 jaar. Helaas zijn de grondleggers inmiddels beide overleden. Ter nagedachtenis aan hun werk wordt er tijdens de open dag een door kunstenaar Gerrie Jilesen geschilderd doek van Wim en Miet Jenniskens onthult. Vanaf nu werpen zij dagelijks hun blik op de mensen die bij de ingang van het kantoorpand binnenkomen.

2006

Om in te spelen op de nieuwe maatregelen omtrent de stikstofcrises investeert Jenniskens in elektrische en hybride kranen. Over heel 2021 worden er maar liefst drie van zulke kranen geleverd. Tevens start de tweede Jenniskens telg, na vier jaar elders ervaring op te hebben gedaan, bij Jenniskens. Als HBO afgestudeerd bedrijfseconoom wordt hij verantwoordelijk voor de boekhouding. De jongste Thomas is eveneens steeds vaker op het bedrijf te zien. Hij studeert in 2021 af op HBO Management, Economie en Recht.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider