oud3a

In 1968 komt Wim Jenniskens als grondlegger van Jenniskens Kraanverhuur op het idee om een zelf gebouwde hydraulische kraan te monteren op een vrachtwagenonderstel. De mastlengte bedroeg 7,5 meter. De vraag naar deze kraan was enorm en enkele jaren later kwam er een 20 meter hoge kraan voorzien van een vakwerk giek.

Beide kranen werden in 1971 verkocht om de eerste hydraulische autokraan aan te schaffen, zoals deze heden ten dagen in de vorm van weg-terreinkranen nog steeds worden ingezet.

Een juiste investering, zo bleek later en er werden in de loop der jaren verschillende kranen bij gekocht. In 1975 stapte, de huidige eigenaar zoon Hans Jenniskens, in het bedrijf. Eerst als kraanmachnist, daarna als planner om later door te groeien als eigenaar/directeur. Het bedrijf groeit in die tijd enorm. Hans besluit in 1992 een tweede vestiging in Nijmegen te openen. Aan de Hogelandseweg wordt een terrein gekocht en een loods gebouwd. Weer een juiste keuze blijkt later. Want door deze Nijmeegse vestiging weten steeds meer bedrijven Jenniskens Kraanverhuur te vinden. Aan rijtijden worden mede door de goede infrastructuur rondom Nijmegen verkort voor vele klanten.

oud4
Bedrijfspand Hogelandseweg 55-53

In 1996 neemt Hans het bedrijf in zijn geheel over van zijn vader. In 1999 is de vestiging in Nijmegen zo belangrijk geworden dat zelfs het kantoor vanuit Beugen verhuist naar het naast gelegen pand aan de Hogelandseweg. Al snel groeit zowel de vestiging in Beugen als in Nijmegen uit haar jasje. Op beide locaties is geen mogelijkheid tot uitbreiding. Het gebrek aan ruimte doet hen in 2006 besluiten om de locatie aan de Hogelandseweg te verkopen en een compleet nieuw pand te bouwen op industrieterrein Bijsterhuizen. De huidige locatie van Jenniskens Kraanverhuur.