Liebherr LTF1060 geleverd

 

Afgelopen week is hij dan eindelijk in kleur geleverd, onze nieuwe Liebherr met Scania onderstel. Omdat deze kraan beschikt over een vrachtauto onderstel is hij zeer geschikt voor het rijden van langere afstanden.

Volvo FH16 trekker geleverd

 

Om de ballast van de kranen te kunnen vervoeren en om aan de vraag van het transport voor derden te kunnen voldoen. Heeft Jenniskens Kraanverhuur geïnvesteerd in een nieuwe Volvo trekker. Dit is de tweede Volvo Fh16, echter heeft deze een 3 asser onderstel. Tevens is deze trekker uitgerust met een RVS kist voor het opbergen van spangereedschappen.

Liebherr LTM 1450-8.1 geleverd bij Jenniskens

Na ander half jaar levertijd is uitgerekend vandaag onze nieuwe Liebherr LTM 1450-8.1 geleverd. Deze hijskraan is van onmetelijk formaat en vormt daarmee het meest robuuste voertuig binnen het wagenpark van Jenniskens Kraanverhuur. Deze 450 tons kraan vervangt de 8 jaar oude Demag AC-350.

De Liebherr LTM 1450-8.1 heeft meerdere voordelen. Zo kan deze machine profiteren van de varioballast, waarbij de draaicirkel beperkt wordt van 7 naar 5 meter. Hierdoor wordt werken in relatief nauwe gebieden mogelijk. Wanneer de maximale ballast van 134 ton ter beschikking wordt gesteld, zal dit meegevoerd worden door drie ballastcombinaties. Verder beschikt dit nieuwe product over 85 meter hoofdmast en 36 meter jib, dat aanzienlijk meer is dan bij de Demag AC-350.

Met het omvangrijke formaat en de brede inzetbaarheid van deze hijskraan gaat Jenniskens Kraanverhuur vooral grotere projecten bewerkstelligen en de klanten dikwijls bedienen.

Specificaties:
Maximale capaciteit: 450 ton
Lengte hoofdmast: 85 meter
Lengte jib: 36 meter
Gewicht hijskraan: 96 ton
Totale ballast: 134 ton
Motor: 8 cilinder diesel 688PK
Aandrijving/besturing: 16 x 8 x 16
Rijsnelheid: 85 km/uur

Nieuwe volvo FH16

Jenniskens kraanverhuur heeft een nieuwe Volvo FH16 besteld. De hoofdactiviteit van deze trekker is het transport van ballast samen met de 7-assige Nooteboom ballasttrailer. De trekker is uitgerust met een 750pk motor en de nieuwe Volvo i-shift versnellingsbak.

De auto wordt in januari 2018 geleverd.

Nieuwe Liebherr LTC 1050-3.1 geleverd

Deze week is er een nieuwe telescoopkraan geleverd aan Jenniskens Kraanverhuur, namelijk de Liebherr LTC 1050-3.1. Deze citykraan beschikt over slechts één cabine dat zorgt voor een zeer compact ontwerp. De lengte van het voertuig bedraagt 8,9 meter dat nog verder ingekort kan worden naar 7,7 meter, door het demonteren van de voorbumper. De cabine kan door middel van een telescopische arm bewegen, waardoor het gezichtsveld tijdens het rijden en hijsen optimaal benut kan worden. Al met al is dit compacte ontwerp zeer geschikt voor nauwe gebieden. Verder heeft deze hijskraan een capaciteit van 50 ton en een mastlengte van 36 meter. De totale ballast bedraagt 6,5 ton.

Deze kraan beschikt over allerlei opties dat een meerwaarde vormt voor Jenniskens Kraanverhuur. Hierdoor kunnen veel klussen gemakkelijker, sneller en efficiënter bewerkstelligd worden.

Nieuwe Spierings SK597-AT4 geleverd

Afgelopen dinsdag is de nieuwe mobiele torenkraan geleverd aan Jenniskens Kraanverhuur. Dit type is de vierde en nieuwste generatie van hydraulische mobiele torenkraan met vier assen en is al meer dan 300 keer verkocht door Spierings uit het Brabantse Oss.

Deze mobiele hijskraan van Jenniskens Kraanverhuur beschikt over een vlucht van 48 meter. De maximale hijshoogte bij een horizontale positie bedraagt 27,8 meter en met een giek in opgetopte positie van 45 graden bedraagt de hijshoogte maarliefst 58,1 meter. Daarnaast kan deze nieuwe aanwinst een maximale last van 7000 kg en een puntlast van 1700 kg behalen zonder aanvullende ballastdelen.

Vanaf vandaag wordt deze mobiele torenkraan ingezet voor divers verticaaltransport. Omdat deze hijskraan beschikt over de nieuwste technieken kan deze kraan breder ingezet worden en kan Jenniskens Kraanverhuur nog klantgerichter werken.

Nieuwe Nooteboom ballasttrailer geleverd

Donderdag 19 januari is de nieuwe 7-assige ballasttrailer geleverd. Nadat de laatste bewerkingen zijn verricht is deze trailer van de week ingezet om als extra ballasttrailer of zwaar transporttrailer te fungeren.

Vanwege de wijziging in de wetgeving naar een gewicht van tien ton per as, in plaats van twaalf ton, beschikt deze ballasttrailer van Jenniskens Kraanverhuur over een extra as. Met het inzetten van een 3-assige trekker zal deze trailer het maximum van 100 ton totaalgewicht kunnen bewerkstelligen. Ook beschikt deze OVB Ballasttrailer van Nooteboom over hydropneumatische vering met maximale hoogteslag en zijdelingse stabiliteit, waardoor de hijskraan van Jenniskens Kraanverhuur ook probleemloos gevolgd kan worden op ruw en oneffen terrein.

Vanaf 2018 gaat deze trailer, in samenwerking met onze 6-assige ballastrailer, het ballasttransport verzorgen voor de bestelde LTM 1450 8.1.

De nieuwe Volvo FH16 750 van Jenniskens Kraanverhuur

Recentelijk is de Volvo FH16 geleverd. Deze trekker is met 750 pk en 3550 Nm koppel de krachtigste truck van de FH-serie en is bedoeld voor zware en veeleisende transporten. Bij Jenniskens Kraanverhuur zal hij regelmatig ingezet worden als eerste ballast trekker. De 52 ton ballast en 8 ton aan stempelschotten zal geen probleem moeten zijn voor deze trekker.

De Volvo vervangt de 12 jaar oude MAN 41.660. Daarnaast zorgt de euro-6 motor van de Volvo voor een lager brandstofverbruik en C02-uitstoot.

Nieuwe LTM 1450-8.1 Besteld door Jenniskens Kraanverhuur

De nieuw ontwikkelde Liebherr LTM 1450-8.1 is besteld door Jenniskens Kraanverhuur. De 450 tons kraan heeft veel voordelen zoals de VarioBallast, hierdoor kan de kraan zijn draaicirkel beperken tot 5 meter. Ook beschikt de kraan over 85 meter hoofdmast. Waardoor hij ook bij klussen op hoogte snel inzetbaar is.

De 96 ton wegende kraan zal begin 2018 geleverd worden.

Documentatie Liebherr LTM 1450-8.1

Nieuwe Volvo FH16 750 8×4 in bestelling

Er is een nieuwe ballasttrekker voor Jenniskens Kraanverhuur besteld. Het gaat over een Volvo FH16 750 8×4 zwaar transport trekker. De trekker is uitgerust met een euro 6-motor en zal ingezet worden voor het het zware transport van Jenniskens Kraanverhuur. De levering zal eind maart 2016 plaatsvinden.