Monteren van zandzuiger

Monteren van zandzuiger
Enkele weken geleden heeft Jenniskens Kraanverhuur een zandzuiger gemonteerd. Deze zuiger bestaat uit verschillende delen waarvan het zwaarste deel 85 ton zwaar is. Om deze in het water te krijgen is de nieuwe LTM1450 met 134 ton ballast ingezet. De tweede kraan is de AC350. Deze kraan is ingezet met 54 ton ballast. Al met was het een hele uitdaging om de 188 ton ballast en stempelschotten op de plaats te krijgen.

Plaatsing schoorsteen 40 meter

Plaatsing schoorsteen
Afgelopen week is door Jenniskens Kraanverhuur een schoorsteen geplaats van 40 meter hoog. Deze schoorsteen is in twee delen op het terrein gemonteerd. Vervolgens is de schoorsteen met de Demag AC 350 rechtop gezet. Om de schoorsteen te staarten is de LTM 1150 ingezet. Deze Liebherr kraan heeft vervolgens met de manbak ervoor gezorgd dat de kettingen, bovenop de schoorsteen, op een veilige manier logemaakt kunnen worden.

Demonteren silo’s

Vervangen silo’s
Afgelopen weekend is een grootse onderhoudsklus uitgevoerd. Tijdens deze klus zijn silo’s uit een fabriek gehesen en vervangen door nieuwe exemplaren. Deze 14 ton wegende silo’s zijn gedemonteerd en gemonteerd door de Demag AC350-6 van Jenniskens Kraanverhuur. Deze 350 tonner is voor deze klus uitgerust met 95 ton ballast, verdeeld over twee trekker oplegger combinaties.

Omdat de silo’s gekanteld moesten worden, is een Liebherr LTM1050 ingezet. Deze 50 tonner heeft meegeholpen met het kantelen van de silo’s (‘staarten’). Als derde machine is een Spierings SK498 ingezet. Deze kraan, uitgerust met manbak, realiseerde het aanpikken van de last.

Het team heeft deze klus in het weekend met succes kunnen klaren, waardoor de fabriek weer op tijd met zijn productie kon beginnen.

Reclame stunt

BMW optillen via een lijmverbinding

Jenniskens Kraanverhuur heeft voor een promotiestunt van een lijmfabrikant een BMW i8 opgetild. Deze auto werd opgetild door een verbinding van alleen lijm. Hierbij zijn twee metalen delen doormiddel van lijm met elkaar verbonden. Deze metalen verbinding bevond zich tussen de hijskraan en het hijsframe waar de BMW i8 in opgetild werd.

Deze lijmverbinding was sterk, zelfs zo sterk dat het gewicht van bijna 2,5 ton opgetild kon worden. Deze promotie leverde mooie beelden op. Voor deze promotiestunt is de Palfinger PK 150002 van Jenniskens Kraanverhuur ingezet.

Opbouwen van Wilbert torenkraan

Opbouwen van torenkraan
Reeds is de Wilbert WT650 torenkraan opgebouwd. De torenkraan is in verschillende secties voorgemonteerd op de grond. Hierna zijn de secties geplaatst, waarbij ook de 60 meter lange giek. Deze giek heeft een gewicht van 31 ton en moest net zoals de 18 ton zware contragiek aan de 20 ton wegende spits gemonteerd worden.

Tijdens deze klus is de Demag AC 350/6 ingezet. Door een ingang van een ondergrondse parkeergarage en de omringende gebouwen, was er slechts beperkte opstelruimte voor de Demag. De kraan is tijdens deze hijsklus uitgerust met 95,9 ton ballast. De mast van de kraan was hierbij voor ongeveer 92% uitgeschoven met een lengte van 58,7 meter.

Plaatsen blokken voor waterbak

Kraanwerk met uiterste precisie

Afgelopen week werden met de LTM-1150 betonnen blokken geplaatst voor een waterbak. De kraan, welke 10 x 10 meter nodig heeft om te stempelen, had een beperkte opstelruimte door omringende gebouwen en bomen. Ook moest de waterbak precies tussen het gebouw en een boom geplaatst worden. Hierdoor moesten sommige blokken op een afstand van 35 meter neergelegd worden. De blokken werden zeer nauwkeurig op de juiste positie geplaatst. De omgeving zorgde ook voor mooie plaatjes.

Transport en plaatsen van airco unit

Transport en plaatsen van airco unit

Het plaatsen van airco units is voor ons dagelijkse bezigheid. Doordat wij dit met een autolaadkraan doen, kunnen wij deze units ook vervoeren. Hierbij halen we de nieuwe units op bij de fabriek en voeren we eventueel oude units af. Dit bespaart u extra transport kosten.

Tijdens deze klus is gebruik gemaakt van een Effer 685 autolaad kraan. Deze kraan kan de airco units met gemak plaatsen. De maximale vlucht van deze autolaadkraan is 30 meter.

MESTSILO VERPLAATSEN EWIJK

Verplaatsen mestsilo

Onlangs verplaatste Jenniskens Kraanverhuur in Ewijk met succes een 12 ton wegende mestsilo. De silo moest van zijn oude fundatie afgehaald worden en 90 meter verderop neergezet worden, om zo plaats te maken voor een nieuw te bouwen stal.

Voor de Terex AC 350/6 van Jenniskens Kraanverhuur een mooie uitdagende klus. De kraan werd met 116,7 ton ballast en 58,7 hoofdmast en afspanning, precies in het midden opgebouwd. Bovenaan in de rand van de mestsilo werden maar liefst 50 hijsogen gemonteerd.

De grootste uitdaging

De grootste uitdaging van de klus wat het aanpikken van deze silo, die evenredig op alle 50 punten belast moesten worden. In de silo werden spanbanden aangebracht zodat de silo niet uit zijn model getrokken werd. Eerst zorgde de fundatie daarvoor. Een extra factor was het weer, die dag stond er veel wind. Maar de silo werd netjes op zijn nieuwe fundatie neergezet en daarna afgesteld en afgemonteerd.

GROOT ONDERHOUD BIJ GELREDOME

Onlangs werd Jenniskens Kraanverhuur ingeschakeld om bij het Gelredome mee te werken aan het groot onderhoud van het stadion. Twee weken lang werden er twee 50-tons telescoopkranen ingezet om alle bouten met luchtsleutels aan te draaien.Om de veiligheid van de stadionbezoekers te garanderen worden de duizenden bouten elke 5 jaar allemaal nagekeken en aangedraaid.

Dit is een hele klus. Met twee 50-tons hijskranen is Jenniskens Kraanverhuur twee weken continue aan de slag geweest om deze klus te klaren. De telescoopkranen werden voorzien van werkbakken, zodat de monteurs veilig hun werk konden uitvoeren.  In verband met de hoogte van het gebouw werden de hijskranen voorzien van een jib, daarmee bereikten ze een totale mastlengte van 50 meter. Ruim voldoende om deze klus op een verantwoorde en veilige wijze af te ronden.

JACUZZI PLAATSEN

Voor een klant uit Wijchen plaatsen we jaccuzi’s. Deze wegen 300kg en worden vaak achter in de tuin geplaatst. Zo ook deze. Met een LTM 1050-3.1 op 29m vlucht.